A kávé művészetének alapja.

 

A Costadoro a kezdetektől fogva azt a filozófiát vallotta, hogy a tökéletesség eléréséhez szükség van a termék pontos megismerésére. Ezért fontos az első osztályú alapanyagok beszerzése a legjobb piacokról, valamint a válogatás pontos folyamata. Ez a mély elszántság hajt minket a folyamatos megújulás és a tökéletesség felé.

A Costadoro szakértők, közvetlenül saját hazájukban választják ki és veszik meg a piac legjobb kínálatát, melyek a trópusokon nőttek, a legjobb minőségű kávészemekből állnak és ezt kínálják ügyfeleik számára.

A kávépörkölés egy nagyon kényes mozzanata a tökéletes és minőségi termék előállításának. Ahhoz, hogy az íz és illat megfeleljen az előírás paramétereinek, a Costadoro nagy hangsúlyt fektet a lassú és az alacsony hőmérsékleten való pörkölésre. Időtartama kb. 20 perc és a hőmérséklete nagyjából 210-220 C fok, mely lehetővé teszi a kávészemek egységes külső és belső pörkölését.

A pörkölés különválasztja a minőséget a minőségtől, mivel a kávé különböző eredetű és egyéni igényei vannak a pörkölési hőmérséklettel szemben. A kávészemek hűtése  a Costadoro számára szintén szigorú folyamat, ennek a megvalósítása csak levegővel történik, ami a kávészem csökkentet páratartalmát eredményezi.

A második válogatási folyamat alapja egy finom elektronikai és optikai mechanizmus alapján mükődő szerkezet, melynek célja, hogy azonnal felismerje és elkülönítse a nem megfelelő színű kávészemeket. A Costadoro volt az első olyan vállalat Olaszországban, mely használni kezdte az új SORTEX Z 1 BL kávébab szkennelő gépet, mely méret, forma és más paraméterek szerint válogatta szét a szemeket.